sporen van God
mystiek
ervaring
natuur
christendom
kerk
gebed en meditatie
andere godsdiensten
kunst
literatuur
muziek
ikonen
het leven
kwaad en lijden
cursus
inhoud cursus
opzet van de cursus
links
over deze site
contact
Sitemap

dagpauwoog

Cursus

Tussen naam

en identiteit

 

 

Ergens in je leven liggen sporen van God. Want God is wat God doet: een wereld aan het licht brengen. De kerk heeft dit geleerd van Jezus Christus die dit met zijn eigen leven voorleefde. Door de gebeurtenissen van zijn leven heen kun je God zelf aan het werk zien. Daarom zegt de kerk: God is nog steeds bezig om mensen tot hun eigen bestemming te brengen. Er is in alles van het leven een dynamiek, een beweging van God te herkennen, als je ogen er voor open gaan.


Deze cursus is bedoeld om je daarbij te helpen. Het begint eigenlijk met Advent (december) maar je kunt ieder moment instappen. Het is een soort zelf-reflectie methode met bijbelteksten en levensvragen om over na te denken. Het werkt zo:

Per blok is er een toelichting op de periode van het jaar waar we nu zijn en welke aspecten over God en over het leven op dit moment in de kerk belicht worden. Dan volgt er per week een tekst uit de bijbel. Er staat een kleine toelichting bij. Daaronder staan er een paar vragen die met je eigen leven te maken hebben. Daar kun je voor jezelf die week over nadenken. Op de volgende bladzij vind je de verschillende blokken. Ze zijn bij en vorig jaar geschreven, maar de grote lijnen gelden voor elk jaar.