sporen van God
mystiek
ervaring
natuur
christendom
kerk
gebed en meditatie
andere godsdiensten
kunst
literatuur
faverey en vacare
rutger kopland
hans andreus
ellen warmond
hans faverey
lucebert
achterberg
vasalis
t.s. eliot
t.s. eliot audio
per enquist
joost zwagerman
muziek
ikonen
het leven
kwaad en lijden
cursus
links
over deze site
contact
Sitemap


 

Poëzie is een manier om de essentie van het leven niet te beschrijven maar voelbaar te maken. Daarom zijn veel gedichten sporen van God.

 

 

Hans Faverey is een dichter van het onbenoembare. Op zijn gedichten lopen je gedachten vast. En dat is nu net de bedoeling. Kijk op de volgende bladzijde voor een artikel die het mystieke begrip vacare in het werk van Faverey beschrijft in: Faverey en de jeuk van de egel.

 

Vasalis is één van meest geliefde dichters van Nederland. Ze heeft niet zoveel gepubliceerd, maar in haar gedichten weet ze iets in woorden te vangen van het wezen van de dingen. Hier staan een paar (geïllustreerde) gedichten van haar.

Voor meer geïllustreerde gedichten, blader verder (Lucebert, Warmond, Kopland e.a.)

 

T. S. Eliot, een Engelse dichter en Nobelprijs winnaar, schreef een beroemd gedicht getiteld: Four Quartets. Het is een onovertroffen poëtische meditatie over de verhouding tussen tijd en eeuwigheid. Op deze pagina's staan audio opnames en korte filmpjes, plus een artikel over eliot en Goede Vrijdag.Per Olov Enquist is één van Zwedens bekendste schrijvers. In zijn boek De reis van de voorganger beschrijft hij het leven van Lewi Petrus, de stichter van de Zweedse pinksterbeweging. Enquist laat zien hoe daar geloof en erotiek door elkaar lopen. Wat is eigenlijk het heilige in een mens? En wat heeft het Pinksterfeest ermee te maken? 

M. Vasalis