sporen van God
mystiek
ervaring
natuur
christendom
kerk
gebed en meditatie
andere godsdiensten
kunst
literatuur
muziek
ikonen
het leven
kwaad en lijden
cursus
links
over deze site
contact
Sitemap


Over deze site:

 

Deze site is opgezet om allerlei aanwijzingen over God beschikbaar te maken.

Het zijn persoonlijke bronnen, inzichten, ervaringen en lessen die ik heb opgeschreven en gepubliceerd in artikelen voor kranten en tijdschriften, of voor gebruik in de kerk en daarbuiten. Regelmatig wordt er nieuw materiaal toegevoegd.

 

 

 

Marianne Vonkeman

 

Marianne Vonkeman (1955) studeerde theologie in Brussel, Pasadena (in de VS), Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde zij trainingen en opleidingen in (klinisch) pastoraat, voortgezette liturgische vorming, (boeddhistische) meditatie, christelijke mystiek en geestelijke begeleiding.

Zij werkte achtereenvolgens als (jeugd)predikant in een pinksterkerk in Hollywood  (VS), organiseerde nascholingscursussen voor predikanten in Californië, gaf leiding aan interkerkelijke charismatische vieringen in Utrecht, werd in 1989 hervormd predikant in Angeren en van 1993-2008 in Vlaardingen. Vanaf 2009 is zij predikante in Santpoort-Velserbroek. Zij is getrouwd met Jean-Jacques Suurmond. Samen hebben zij twee dochters. Marianne heeft allerlei retraites begeleid en trainingen gegeven. Naast haar werk als predikant geeft ze lezingen over spiritualiteit en mystiek en geeft individuele geestelijke begeleiding.